We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Waarom Farelcollege

Welkom op het Farelcollege!

Wij zijn een gezellige, warme school waar je als leerling gezien wordt en je veel persoonlijke aandacht krijgt. Jouw creatieve of sportieve talent kun je bij ons (verder) ontwikkelen. Met uitstekende opstroommogelijkheden, goede leerlingenzorg en ondersteuning bij dyslexie zorgen we ervoor dat jij de begeleiding en ondersteuning krijgt die jij nodig hebt.

Kom (virtueel) binnenkijken!

Onze virtuele tour is 24 uur per dag bereikbaar via deze link. Je kunt de school bekijken, docenten leren kennen én meer te weten komen over de vakken.

100 jaar Farelcollege!
Onze school viert dit jaar haar 100-jarig jubileum! Al 100 jaar kwalitatief hoogwaardig, inspirerend en innoverend onderwijs. Daar staat het Farelcollege voor!

Leerlingen in de hoofdrol
3 leerlingen uit verschillende afdelingen van onze school spelen de hoofdrol in dit filmpje. Zij laten alle aspecten van onze school zien: voetbalklas, muziekklas, dagstart, atelier, samen betrokken, nieuwe vrienden, goede docenten.

Lyceum: tweetalig atheneum, atheneum, havo

Wij zijn een officieel gecertificeerde senior TTO school. Bij onze TTO-opleiding word je voorbereid op onze internationaal georienteerde maatschappij.
Ontwikkel je sporttalent in onze voetbalklas of sportklas. In het atelier, de studio of het theater kan je je creatieve talent verder ontwikkelen.
Bij de flexuren kun je kiezen voor extra uitleg, verdieping of verrijking van de lesstof. Zo bieden we begeleiding bij achterstand en voorsprong.
In het modern open leercentrum kun je iedere dag je huiswerk maken, samen werken aan opdrachten of leren voor een toets.
In vakoverstijgende projecten worden verschillende vakken in een project verbonden en theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld.

Mavo: vmbo tl en vmbo gl

Op de mavo voer je samen met je ouders en je mentor groeigesprekken. Hierin leer je jouw sterke en minder sterke eigenschappen herkennen en maak je afspraken om jezelf verder te ontwikkelen.
Bij de flexuren Nederlands, Engels en wiskunde kun je extra ondersteuning of juist verdieping krijgen.
In een speciaal ingericht lokaal kun je iedere dag je huiswerk maken, samen werken aan opdrachten of de ondersteuning krijgen, die je nodig hebt.
Bij sport & cultuur kan je je talent ontwikkelen onder begeleiding van een sport- of kunstdocent.

Vmbo: vmbo-kader en vmbo-basis (evt. met lwoo)

Je start elke dag om 8.45 uur met je mentor of een docent waar je les van hebt. Het rooster en belangrijke zaken van die dag worden doorgenomen en er is ruimte voor gesprekjes. In alle lessen is er gelegenheid om alvast met het huiswerk aan de slag te gaan. Zo zijn we voor onze vmbo-basis en vmbo-kader leerlingen een huiswerkarme school.
In de onderbouw volg je de talenten Horeca & Dienstverlening, Vormgeving & Verkoop en Sport & (Multi)Media (vmbo). Daar krijg je praktijkonderdelen zoals koken, feestjes organiseren, reclame maken, promofilmpjes maken en jezelf presenteren. Op deze manier maak je kennis met de profielen in de bovenbouw en kun je een goede keuze maken aan het einde van klas 2.
In de accenturen voor Nederlands, Engels, wiskunde en biologie krijg je extra ondersteuning als je het vak moeilijk vindt of juist extra uitdaging als je het vak gemakkelijk vindt. Daarnaast bieden we ook Frans, Spaans, sport, kunstvakken, EHBO en Rots & Water aan.


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws