We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Tweetalig onderwijs

Tweetalig onderwijs op vwo-niveau

Het tweetalig atheneum van het Farelcollege is een gecertificeerde senior TTO-opleiding. Tweetalig onderwijs betekent, dat je:

Aanvulling schoolkosten bij atheneum met tweetalig onderwijs (TTO)
De tweetalige atheneumopleiding brengt een aantal niet gesubsidieerde kosten met zich mee, waarover ouders/verzorgers en leerlingen vooraf zijn ingelicht. Per leerling wordt een bijdrage gevraagd van € 450,- om deze kosten te financieren. Deze bijdrage wordt gebruikt voor extra lesmaterialen, internationale activiteiten (zoals excursies naar Engeland), extra taalcertificaten en het lidmaatschap van het Nuffic. Ouders/verzorgers van leerlingen woonachtig in Ridderkerk, met een minimuminkomen kunnen gebruik maken van de Ridderkerkpas, zodat ze een tegemoetkoming kunnen ontvangen in de schoolkosten. We willen in geen geval dat de ouderbijdrage een belemmering voor aanmelding vormt. Mocht dit zo zijn, zullen we alles in het werk stellen om samen een haalbare regeling te treffen. Neem in dat geval contact op met ons via telefoonnummer 0180-411777 of e-mail secretariaat@farelcollege.nl.

Certificaten Cambridge English

voor atheneum en havo

Zowel bij het atheneum als bij de havo kun je Engels leren op hoog niveau.

Cambridge English

Op het lyceum krijg je lessen Engels aan de hand van de methode Cambridge English. Bij deze lessen is de voertaal Engels. Daarmee krijg je de kans om het Engels op een zo’n hoog mogelijk niveau te beheersen. Je wordt optimaal opgeleid voor het examen First Certificate English (FCE) in leerjaar 3. In leerjaar 5 is het mogelijk deel te nemen aan het examen Cambridge Advanced English (CAE).

Neem je deel aan een Cambridge examen, dan word je uitgebreid getest op je praktische vaardigheden van het Engels: lezen en schrijven, luisteren en spreken.

Met een Cambridge Certificate kan je aantonen dat jouw Engels op alle gebieden voldoet aan een objectief, internationaal vastgestelde standaard, een bijzondere aanvulling op je atheneum- of havodiploma. Deelname aan de examens is vrijwillig. De examenkosten zijn voor rekening van je ouders. Lees hier meer informatie over de kosten.

Wil je goed Engels leren en wil je iets extra’s doen? Haal dan een internationaal erkend certificaat voor Engels.

Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws