We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Over ons

Onze school

Het Farelcollege is een brede christelijke scholengemeenschap voor atheneum (tweetalig) - havo - mavo en vmbo (kader en basis). De school staat voor goed onderwijs en brede vorming van leerlingen in een veilige sfeer. De school wordt gewaardeerd als een warme, familiaire school waar je als leerling gezien en gekend wordt. Elke leerling, met welke achtergrond dan ook, is van harte welkom. In de diversiteit die het Farelcollege kenmerkt, vinden wij de ruimte om met elkaar de dialoog aan te gaan.

Identiteit

Wij zijn een brede christelijke scholengemeenschap. De christelijke waarden en normen zijn voor ons heel belangrijk. Wij besteden aandacht aan wederzijds respect, gedrag, taalgebruik en omgangsvormen. Dit komt op verschillende manieren terug in de lessen en gesprekken met de leerlingen. De christelijke identiteit komt tot uiting in accenten die we leggen op samen leren en samen leven. Wij besteden aandacht aan belangrijke christelijke feesten, zoals Kerstmis en Pasen. De vieringen hebben wisselende thema’s. Tijdens de vieringen, onze dagopeningen en jaarlijkse acties voor een goed doel staan we daar bij stil. Ongeacht afkomst, geloof en sociaaleconomische achtergrond dragen we samen bij aan onze directe leefomgeving en de maatschappij waar we deel van uitmaken en bereiden we leerlingen voor op hun functioneren in de maatschappij. Wij verwachten van al onze leerlingen dat zij een respectvolle houding aannemen naar elke religie of levensbeschouwelijke overtuiging. Ook verwachten wij dat alle leerlingen meedoen met de activiteiten die school organiseert, dus ook met de christelijke vieringen.

Persoonlijke aandacht en begeleiding

De mentoren staan dicht bij leerlingen en ouders. Zij zijn de spil in het contact tussen leerlingen, ouders en school. Ze zijn betrokken bij de leerlingen en voelen zich verantwoordelijk voor hun welzijn. We spelen in op de individuele behoeftes en bieden maatwerk. We leren leerlingen om respectvol met elkaar om te gaan en zich verantwoordelijk te voelen voor hun medemens en hun omgeving. Zo begeleiden we hen zo goed mogelijk naar hun diploma en bereiden we hen voor op hun functioneren in de maatschappij.

Schoolgids

In de schoolgids is veel praktische informatie over onze school te vinden.


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws