We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Onderwijsaanbod

Opleidingen en extra’s

Het Farelcollege is een brede christelijke scholengemeenschap met drie afdelingen: lyceum, mavo en vmbo. Op grond van het advies van je basisschool word je geplaatst in één van de volgende brugklassen:

Bij een dubbeladvies wordt in overleg met de bassischool en je ouders gekeken wat het beste voor je is.

Lyceum MavoVmbo
atheneum (vwo)havovmbo g/tvmbo b/k
Atheneum TTO
(tweetalig onderwijs inclusief Cambridge English)
HavoMavoVmbo – kader
AtheneumVmbo – basis
(eventueel met leerwegondersteuning)
Extra keuzesExtra keuzesExtra keuzesExtra talentenuren
TTO: International BaccalaureateExamenvak Bewegen, Sport en MaatschappijExamenvak Sport (LO2)Horeca & dienstverlening
Sport & (multi)media
Verkoop & vormgeving

Bij elke opleiding krijg je uren voor je talentontwikkeling!

Sport - cultuur - science - Cambridge of Anglia

iPad als hulpmiddel in het onderwijs

Vanaf de eerste klas werkt elke leerling op het Farelcollege met een iPad. Met een iPad zijn er binnen en buiten de les veel mogelijkheden om actiever met de stof aan de slag te gaan en in eigen tempo te werken. Leerlingen kunnen de tablet gebruiken voor het raadplegen van schoolboeken, agenda, cijferadministratie, speciale apps. Het belangrijkste blijft echter het directe persoonlijke contact tussen docent en leerling in de klas. Dat is zeer waardevol voor het plezier en de leerprestaties van de leerling. De iPad is geen volledige vervanger van de papieren boeken.


Voor de aanschaf van de iPad voor het schooljaar 2020-2021 zijn de volgende keuzemogelijkheden:

• Directe aanschaf via onze leverancier
• Betaling in termijnen

Wij willen in geen geval dat de aanschaf van een iPad voor ouders een belemmering voor aanmelding en toelating vormt. Mocht u dat wel zo ervaren, dan zullen we alles in het werk stellen om samen met u een haalbare regeling te treffen. Neemt u in dit geval rustig contact met ons op.

Om onderwijskundige en beheerstechnische redenen is het niet toegestaan een iPad van thuis mee te nemen. Iedere iPad binnen het Farelcollege wordt in het beheersysteem ZuluDesk opgenomen. ZuluDesk biedt ons de mogelijkheid om betaalde en gratis apps automatisch op de iPad te zetten en instellingen betreft apps, e-mail, Wi-Fi en updates door te voeren. Daarnaast kunnen wij de iPad wissen, vergrendelen (verloren modus) en (beperkt) lokaliseren bij verlies of diefstal. Voor de docent biedt ZuluDesk, samen met de Apple Klaslokaal-app, de mogelijkheid apps en functies tijdens de les te beperken/toe te staan, het scherm te delen op het presentatiescherm (via Apple TV) en mee te kijken tijdens de les.

Hoe zit het met privacy en veiligheid?

Wij nemen de privacy van uw kind uiterst serieus, dit is onze wettelijke verplichting. Door het gebruik van digitale middelen zijn hier ook externe partijen bij betrokken. Dat zijn uitgeverijen en softwaremakers. Deze partijen hebben een privacy convenant ondertekend en hebben zich hiermee verplicht zich te houden aan vastgelegde afspraken over het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. De school heeft geen onbeperkte toegang tot iPads van leerlingen. Wij kunnen geen internetgeschiedenis of activiteiten bekijken, geen inhoudelijke teksten in apps, mail, social media en documenten inzien en geen wachtwoorden, pincodes en beveiligingsvragen inzien of opvragen.

Alle iPads, computersystemen en verbindingen zijn goed beveiligd. Wij beschikken over filters die ongewenste sites en spam blokkeren. Toegang tot e-mail, ELO, computersystemen en iPad zijn beveiligd en vereisen een wachtwoord. Uiteraard is het belangrijk dat uw kind ook zorgvuldig met de wachtwoordgegevens omgaat.

Wat als er schade is?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom vinden wij dat een iPad zo goed mogelijk beschermd moet zijn tegen vallen, stoten en ander onheil door middel van een beschermhoes. Mocht er ondanks de bescherming schade optreden, dan kunt u gebruik maken van de verzekering indien u die bij aanschaf hebt afgesloten. Soms kunnen schadekosten worden verhaald op de eigen verzekering. Uiteraard is dit per verzekeringsmaatschappij verschillend. Ons advies is dan ook om dit goed met de eigen verzekeraar of tussenpersoon te bespreken. Indien u geen verzekering heeft afgesloten, bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.

In geval van een afgesloten verzekering kunt u schadegevallen hier melden.


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws