We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Leerlingbegeleiding

Sterk in begeleiding

Begeleiding van de leerlingen neemt een belangrijke plaats in op het Farelcollege. We zetten ons ervoor in dat alle leerlingen de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Daarbij is niet alleen een rol weggelegd voor mentoren en docenten, maar ook voor de leerlingen zelf en hun ouders en/of verzorgers.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om leerlingen te ondersteunen. De mentor is voor ouders het eerste aanspreekpunt. In overleg zal samenwerking gezocht worden met interne en externe begeleiders of specialisten. In het ondersteuningsplan van het Farelcollege is meer te lezen over basis-, extra en speciale ondersteuning op onze school.

Dyslexie

Leerlingen met een officiële dyslexieverklaring krijgen op het Farelcollege een dyslexiecoach. Deze coach helpt je tijdens je hele schoolloopbaan met alles waar je tegenaan loopt door je dyslexie. Ook ouders kunnen met vragen terecht bij deze coach.

Lyceo huiswerkbegeleiding en bijlessen

Op het Farelcollege wordt drie tot vijf dagen per week huiswerkbegeleiding gegeven door medewerkers van Lyceo, een zelfstandig huiswerkinstituut, dat huiswerkbegeleiding aanbiedt aan leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het plannen, maken en leren van huiswerk.

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er veel aandacht voor structuur, organisatie en leervaardigheden. Daarnaast bieden de studiebegeleiders vakinhoudelijke hulp en controle.

Bijles op individuele basis is ook mogelijk. Tijdens de bijlessen krijgt de leerling individuele begeleiding.

De kosten voor de huiswerkbegeleiding en bijlessen komen voor rekening van de ouders.

Huiswerkbegeleiding
Vind je het thuis lastig om zelfstandig aan de slag te gaan en ben je op zoek naar een rustige plek waar jij geconcentreerd je huiswerk kan maken? Of heb je moeite met je huiswerk goed te plannen? Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan je hierbij helpen, gewoon bij jou op school. Huiswerkbegeleiding van Lyceo ondersteunt je door middel van persoonlijke begeleiding met het verbeteren van jouw studievaardigheden.

Bijles

Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan op jouw school voor het vak waar jij net iets meer moeite mee hebt. Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met jou aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in jouw tempo! Voordat je het weet, ben je weer helemaal bij met de rest van de klas en haal je hogere cijfers voor het vak waarvoor je bijles volgt.

Meer informatie
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles bekijk onze vestiging of neem contact op met Yaren Yalcin, vestigingscoördinator van Lyceo: yaren.yalcin@lyceo.nl of 0612498743. Op www.lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over de diensten van Lyceo.

Lyceo Extra
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat we nog meer doen? Kijk op Lyceo Extra.


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws