We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Flexuren - maatwerk

Maatwerk bij FLEXuren en ACCENTuren

Flexuren bij LYCEUM

Tijdens de flexuren op het lyceum is er ruimte voor eigen keuzes. Je kunt kiezen voor extra uitleg, verrijking/verdieping van de lesstof of voor extra vakken. Je mentor helpt je bij het maken van de juiste keuze!

Dan kun je denken aan:

Leren leren

In de eerste zes weken van het eerste jaar krijg je drie lesuren per week om je voor te bereiden op leren in het voortgezet onderwijs. Hier worden praktische vaardigheden aangeleerd, zoals:

FLEXuren bij MAVO

Bij de flexuren op de mavo bieden we maatwerk voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Daar leer je verschillende studievaardigheden die je kunt inzetten om te leren plannen en te leren leren. Je leert in overleg met je mentor per vak keuzes te maken op het gebied van extra ondersteuning of juist verdieping binnen een vak.

Dagstart en ACCENTuren bij VMBO

In de brugklas van het vmbo heb je een dagstart van 25 minuten. Dit moment helpt jou om goed voorbereid aan de dag te beginnen.

ACCENTuren in de onderbouw

Samen met je mentor kijk je welk ACCENTuur het beste bij je past. Je zit dan twee keer in de week met kinderen uit verschillende klassen (maar wel hetzelfde leerjaar) door elkaar.

Wat krijg je in de Accenturen?


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws