We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring
Update coronavirus 25 maart - examens

Update coronavirus 25 maart - examens

Gisteren, dinsdag 24 maart 2020, is door de Minister van Onderwijs de beslissing medegedeeld dat het centrale eindexamen dit jaar komt te vervallen. Vanwege de landelijke maatregelen die genomen zijn wegens het coronavirus is besloten om het centraal examen (inclusief het CSPE voor het vmbo en CPE tekenen voor de mavo) op alle scholen en in alle eindexamenjaren te laten vervallen.     

De leerlingen die dit jaar eindexamen zouden doen, kunnen nog steeds hun diploma behalen op het Farelcollege. Dit diploma behalen de leerlingen op basis van de resultaten van de schoolexamens. De precieze slaag-/zakregeling hiervoor wordt landelijk bepaald en is nog niet bekend.     

Tot en met juni hebben alle scholen de ruimte gekregen om nog schoolexamens af te nemen. Dit houdt in dat de geplande toetsen, mondelingen, herkansingen en inhaaltoetsen verspreid zullen worden over deze periode. We zullen de leerlingen, in elk geval tot en met de meivakantie, niet vragen naar school te komen voor het afnemen van een onderdeel van het schoolexamen. We bekijken later nog of we na de meivakantie wel weer schoolexamens op school kunnen afnemen, maar dat hangt af van de situatie rond het coronavirus, en de adviezen van de RIVM die dan gelden. Daarover nemen we voor de meivakantie een beslissing.    


Nieuws
Volg ons op
Meer nieuws