Science mavo

Hoe kook je water in een papieren bakje? Hoe verander je een bacterie, zodat die echt alles zuivert in het water? Dat leer je bij het vak Science. Science is het bètabrede vak in de mavo-opleiding. Bij Science leer je over de grenzen van de bètavakken heen te kijken.

Belang van Science mavo

Zonder dat we er ons altijd van bewust zijn, speelt science (wetenschap) een grote rol in onze maatschappij. Voor allerlei grote en kleine problemen kijken we naar mensen, die verstand hebben van science: het ontwikkelen van computergames, het bouwen van webapplicaties zoals Facebook en Buienradar en de onmisbare ondersteuning in de medische wereld. Chirurgen voeren nu operaties uit, waarvan we tien jaar geleden alleen maar konden dromen.

Wat is Science mavo?

De Science mavo is een reguliere mavo-opleiding met extra aandacht voor science.In het vak science ga je intensief met bèta en techniek aan de slag.

Voor wie is Science mavo bedoeld?

Vind je het leuk om te weten hoe dingen werken en wil je dit onderzoeken? Dan is de Science mavo wat voor jou! Hoe zit het in elkaar, waarom het doet wat het doet? Die vragen worden bij het vak science beantwoord. Het is vooral een praktisch vak waar je zaken leert onderzoeken.

Doel van Science mavo

Science is een erg leuk vak. Wij willen je graag enthousiast maken (en houden) voor science. Het biedt ook veel toekomstmogelijkheden. Er is veel vraag naar middelbaar opgeleid personeel in de sciencerichting en we stimuleren ook dat steeds meer meisjes deze richting kiezen.

Doorstroomrichting in bovenbouw

In de bovenbouw van de mavo kan je je opleiding vervolgen in de sector techniek. Je kunt ook een keuze maken voor de andere sectoren: economie of zorg & welzijn. In de vierde klas ontvang je een mavo-diploma met meerwaarde. Ten eerste kan je doorstromen naar een mbo-opleiding op het hoogste niveau (4), maar je kunt ook doorstromen naar havo-4.

iPad

In de Science-mavo wordt veel gebruikgemaakt van ICT-toepassingen. Je krijgt naast lessen uit boeken, ook lessen met de iPad.