Havo science

Er is een misdaad gepleegd en jij moet uitvinden wie het gedaan heeft. Je zoekt naar vingerafdrukken, maakt een DNA-profiel van de dader. En dan vind je de dader! Het zou zomaar kunnen, dat dit een opdracht binnen het vak science is.
Maar ook hoe kook je water in een papieren bakje? Hoe verander je een bacterie, zodat die echt alles zuivert in het water? Dat leer je bij het vak science.
De vakken biologie (over natuur), informatica (computers), natuurkunde (licht, beweging, elektriciteit), scheikunde (stofjes, reacties), techniek (ontwerpen, bouwen) en wiskunde (rekenen, maar vooral puzzelen) werken samen in het vak science.

Wat is Science havo?
De Science havo is een reguliere havo-opleiding met science als extra vak.

Belang van Science havo
Zonder dat we er ons altijd van bewust zijn, speelt science een grote rol in onze maatschappij. Voor allerlei grote en kleine problemen kijken we naar mensen, die verstand hebben van science: het ontwikkelen van computergames, het bouwen van webapplicaties zoals Facebook en Buienradar en de onmisbare ondersteuning in de medische wereld. Chirurgen voeren nu operaties uit, waarvan we tien jaar geleden alleen maar konden dromen.

Voor wie is Science havo bedoeld?
Vind je het leuk om te weten hoe dingen werken en wil je dit onderzoeken? Dan is de Science havo wat voor jou. Hoe zit het in elkaar, waarom het doet wat het doet? Die vragen worden bij het vak science beantwoord. Het is vooral een praktisch vak waar je zaken leert onderzoeken.

Doel van Science havo
Science is een leuk vak. Wij willen je graag enthousiast maken (en houden) voor science. Het biedt ook veel toekomstmogelijkheden. Er is veel vraag naar hoger opgeleid personeel in de sciencerichting en we stimuleren ook, dat steeds meer meisjes deze richting kiezen.

Doorstroomrichting in bovenbouw
In de bovenbouw van de havo kan je een exact profiel kiezen: Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Je carrière als ingenieur, onderzoeker, medisch analist of procesmanager heeft z’n wortels in het scienceonderwijs. Maar je kunt ook een keuze maken voor het profiel Economie en Maatschappij of Cultuur en Maatschappij.

iPad
Op de Science havo wordt veel gebruikgemaakt van ICT-toepassingen. Je krijgt naast lessen uit boeken, ook lessen met de iPad.